Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Τα νταηλίκια από την Τουρκία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση την ώρα που υπάρχει έντονος εκνευρισμός στην Άγκυρα για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

 


Σε ένα παραλήρημα διαρκείας επιδίδεται η Τουρκία εκτοξεύοντας πρωτοφανείς απειλές ακόμη και για εισβολή στη χώρα μας.

Τα νταηλίκια από την Τουρκία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση την ώρα που υπάρχει έντονος εκνευρισμός στην Άγκυρα για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πήρε την σκυτάλη των προκλήσεων, απειλώντας εκ νέου την Ελλάδα.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας» είπε χαρακτηριστικά. 

Τι ανησυχεί την Άγκυρα

Η Τουρκία βλέπει το τελευταίο διάστημα να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια της Ελλάδας να διεθνοποιήσει τις τουρκικές προκλήσεις.

Η πρόσφατη στήριξη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και οι προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα, η άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο, αλλά και η αλλαγή ισορροπιών στους αιθέρες, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση Ερντογάν, που δεν κρύβει τον εκνευρισμό της.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», η συνεχής ανανέωση και αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – με τα Rafale, τα F-16 Viper και τη δρομολογημένη απόκτηση των F-35 – και η ταυτόχρονη δυστοκία της Αγκυρας να εκσυγχρονίσει τα δικά της αεροσκάφη και να πάρει καινούργια έχουν προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου… vertigo στους τούρκους επιτελείς.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι βρίσκονται σε… «τρικυμία» στον αέρα, καθώς διαπιστώνουν ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16 από τις ΗΠΑ στην έκδοση Viper προχωράει χωρίς προβλήματα και αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Οι δύο πρώτες ελληνικές «οχιές» παρελήφθησαν επισήμως την περασμένη εβδομάδα από την ΠΑ και πέταξαν για τη Σούδα και την 115 ΠΜ όπου θα είναι η βάση τους.

Νέο «χαστούκι» με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ, οργή και δυσαρέσκεια για την στάση των ΗΠΑ σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο επικρατεί στην Τουρκία.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση, ήρθε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο στην σκιά της άρσης του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας των δύο πλευρών στο νησί και θα κάνει την ελληνοκυπριακή πλευρά πιο αδιάλλακτη, θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και προσθέτει ότι «θα οδηγήσει σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα βλάψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για το θέμα αυτό ο αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητα της Κύπρου να αμύνεται.

 Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την απόφαση που έλαβε η Ουάσιγκτον, ο κ. Μενέντεζ εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι η αμερικανική διοίκηση πιστοποίησε την επιλεξιμότητα της Κύπρου για εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητα της Κύπρου να αμύνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης και παράνομης κατοχής του βορρά από την Τουρκία», γράφει ο κ. Μενέντεζ.

Πηγή: 

www.in.gr/2022/09/19/politics/tourkia-paralirima-diarkeias-nees-apeiles-gia-eisvoli/?fbclid=IwAR3tY7vOVVmsCBfrtkCtPb50Vorq32ISs4gchAr15OdGqMZzMYBsKtzeckA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.


ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ''ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ'' - 23.4.2023

  Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ''ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης ΜΑΙΟΥ 2023. ΠΗΓΗ:  ...